Sushins historia, del 2, 1600-1700

På 1600-talet började man äntligen använda sig av ris med vinäger. Nu började det med andra ord att likna sushi på riktigt. Man pressade ihop riset, vinägern och en fiskingrediens över natten. Det var nu sushin fick sin fina form med bitar man enkelt kunde äta på stående fot.

På 1700-talet började man koka riset i vinäger. Därefter la man riset, tillsammans med väl vald fiskingrediens, i en träform och pressade ihop det så att det skulle få en fyrkantig form. Den här typen a sushi kallas idag för Hakozushi eftersom den härstammar från Osaka-området i Japan.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>