Rullmatta för sushi: Makisu

Om du ska rulla sushi hemma behöver du en rullmatta. Går att köpa i österländska butiker eller online. Sushimattan består av bambupinnar som fästs ihop med snören. Det finns två sorters mattor. Dels den där pinnarna är runda på båda sidor. Det här är de billigare mattorna som är svåra att använda. Sen finns det lyxmattor där pinnarna är runda på ena sidan och platta på den andra. De här mattorna är lite dyrare men betydligt enklare att använda. Om du har möjlighet, köp de här mattorna.

Om du har tänkt rulla västerländsk sushi, där riset är på utsidan, räcker det inte med en bambumatta. Ör att riset inte ska fastna i mattan bör du även använda dig av ett smörpapper. Många sushikockar brukar klippa till lite teflonpapper i samma storlek som en bambumatta. Det kan du också göra. Teflonpapper köper du på närmaste matbutik.

Lycka till!

Det här inlägget postades i Sushi och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>