Hyfs med pinnar

Att äta med pinnar anses i Asien som det mest civiliserade sättet att äta mat. Endast barbarer tar in kniven till matbordet. Om du inte vill framstå som en ociviliserad barbar finns det dock fler saker som kan vara bra att lära sig än att lämna kniven i köket.

  • Använd engångspinnar, av många anses det ohygieniskt att återanvända pinnar.
  • Tappa inte pinnarna. Se till att hålla i dem hårt. Att tappa dem innebär, liksom att spilla salt, att du kommer drabbas av otur.
  • Duka inte fram pinnar av olika längd. Om du har olika typer av pinnar i besticklådan, se till att dina gäster får matchande par. Om de inte får det säger myten att de kommer att missa sitt nästa tåg eller viktiga möte.
  • Undersök inte om pinnarna har stickor eller är spruckna. Det anses vara en stor förolämpning mot värden eller restaurangen du äter på.
Det här inlägget postades i Sushi och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>